Hyperhidrosis - “Hyperhidrosis heeft me flink wat last bezorgd!” | Medipedia
Medipedia : Preventie, Welzijn & Gezondheid

Preventie, Welzijn & Gezondheid

Hyperhidrosis


GETUIGENISSEN

“Hyperhidrosis heeft me flink wat last bezorgd!”

“Hyperhidrosis heeft me flink wat last bezorgd!”

Didier, 32 jaar, handelsvertegenwoordiger

Didier lijdt aan hyperhidrosis, een ziekte die lange tijd als iets beschamends gezien werd. Het zweten bezorgde hem flink wat last, tot hij besliste er iets aan te doen!

Moeilijke puberteit

“Mijn problemen met zweten zijn in de puberteit begonnen. Hoeveel aandacht ik ook aan mijn hygiëne besteedde, ik kreeg op de gekste momenten opmerkingen over mijn klamme handen, de ‘vijvers’ onder mijn oksels of mijn zweetgeur. In de puberteit is dat extra lastig omdat het zo al geen makkelijke periode is en pubers soms heel hard zijn voor elkaar. Stukje bij beetje heb ik zo mijn zelfvertrouwen verloren en ben ik me gaan afzonderen.”

Jarenlange gevolgen

“De problemen met hyperhidrosis hebben me jarenlang achtervolgd. En omdat ik er niet over durfde te praten, bleef ik de nadelige gevolgen maar ondergaan. Zo heb ik voetschimmel gekregen omdat mijn voeten altijd vochtig waren. Ook op het werk heeft dat overmatig zweten me problemen gegeven. Ik zit in de verkoop. Maar klanten zien als je drijft van het zweet - om nog maar niet te spreken over de geur - of het gesprek beëindigen met een klamme handdruk boezemt natuurlijk geen vertrouwen in ...”

Durf erover te praten!

“Op de duur was ik zo radeloos dat ik er toch met mijn huisarts over gepraat heb. Hij heeft me heel snel gerustgesteld. Er bestonden wel degelijk oplossingen voor mijn hyperhidrosis, zei hij. Vandaag ben ik niet meer bang om nieuwe klanten te zien!”

Deel en print dit artikel


UW FAVORIETE ITEMS

Chirurgie: alleen als laatste redmiddel 20 11 2014
Hyperhidrosis
Chirurgie: alleen als laatste redmiddel

Voor zware gevallen van hyperhidrosis

Chirurgie komt alleen in aanmerking als alle andere behandelingen niet helpen en wordt alleen toegepast bij zware gevallen van hyp...

Lees verder

OPINIEPEILING

Gebeurt het soms dat u bepaalde kledingstukken niet draagt of bepaalde activiteiten mijdt uit angst om te veel te zweten?

ZIEKTES IN DE KIJKER


PREVENTIE IN DE KIJKER

Alle thema's
NEWSLETTER

ZIEKTES

Medipedia facebook