Medipedia : Preventie, Welzijn & Gezondheid

Preventie, Welzijn & Gezondheid

Sinusitis


GETUIGENISSEN

Een ballon om mijn sinussen vrij te maken

Een ballon om mijn sinussen vrij te maken

John, 60 jaar

John heeft jarenlang last gehad van sinusitis.  Een consult bij zijn NKO-arts verloste hem ervan. De arts draineerde zijn sinussen met een ballonnetje dat hij tijdens een endoscopie inbracht.

Waarom heb je voor die behandeling gekozen?

Ik had al jaren chronische sinusitis en dat vergalde mijn leven. Mijn NKO-arts heeft me toen voorgesteld om een kleine ingreep te doen om mijn sinussen schoon te maken, maar door mijn gezondheidstoestand kon ik geen algemene verdoving aan. Een ballonnetje, één enkele consult en plaatselijke verdoving volstonden om mijn sinussen vrij te maken en me van mijn sinusitis te verlossen.

Hoe gaat dat concreet in zijn werk?

De specialist heeft een soepel slangetje in mijn neus ingebracht. Het slangetje was vooraan uitgerust met een kleine camera. Zo kon hij de zone bekijken waar mijn sinussen verstopt waren. Toen dat slangetje eenmaal op die plek was, heeft hij met een commando - alles is computergestuurd - een ballonnetje dat binnen in de sinussen zat, opgeblazen om de opening tussen de sinussen en de neus te vergroten. Zo kon hij mijn sinussen snel en efficiënt spoelen.

Is de ingreep pijnlijk?

­Niet echt. Ik heb alleen wat lichte tandpijn gehad toen het ballonnetje werd opgeblazen.

Helpt de behandeling echt tegen sinusitis?

Sinds mijn sinussen gereinigd zijn, heb ik geen hoofdpijn meer en is mijn neus niet langer verstopt. Ik kan nu weer een normaal leven leiden!

Deel en print dit artikel


UW FAVORIETE ITEMS

In welke gevallen is een chirurgische ingreep nodig? 24 08 2015
Sinusitis
In welke gevallen is een chirurgische ingreep nodig?

Als alle behandelingsmogelijkheden met medicatie zonder succes zijn toegepast, in geval van een chronische sinusitis of als er complicaties zijn, kan ook een drainage wor...

Lees verder

OPINIEPEILING

Ik heb al enkele dagen een zware verkoudheid; ik heb ook hoofdpijn als ik me vooroverbuig.

ZIEKTES IN DE KIJKER


PREVENTIE IN DE KIJKER

Alle thema's
NEWSLETTER
Medipedia facebook