Chronische lymfoïde leukemie - "Mijn leukemie is stabiel nu" | Medipedia
Medipedia : Preventie, Welzijn & Gezondheid

Preventie, Welzijn & Gezondheid

Chronische lymfoïde leukemie


GETUIGENISSEN

"Mijn leukemie is stabiel nu"

"Mijn leukemie is stabiel nu"

Leon, 64 jaar

De diagnose van mijn leukemie werd gesteld enkele weken voor mijn 61ste. Ik kreeg chemotherapie en immunotherapie en nu zijn mijn bloedwaarden weer goed.

Diagnose duidelijk

Ik vermoed dat ik al vele jaren lymfeklierknobbeltjes in hals en lies had, maar besteedde er geen aandacht aan. Nadat mijn vader stierf aan longkanker (hij was een verstokte roker), nam ik enkele dagen vrij en trok naar Barcelona. Daar liep ik een verkoudheid op waarbij de lymfeklieren in de hals fors groter werden. Ook in de lies verschenen knobbels. Toen ik bij mijn huisarts ging, stelde deze vast dat ook mijn milt vergroot was en goed voelbaar links onder de ribbenboog.

Snelle progressie van de lymfoïde leukemie

De diagnose van lymfoïde leukemie werd gesteld na een eerste bloedonderzoek dat al een verhoging van de witte bloedcellen toonde. Bij een controle enkele maanden later was hun aantal al bijna verdubbeld. Ik had bovendien merkers die op een snelle ziekteprogressie wezen. Na drie kuren van chemotherapie plus immunotherapie was het aantal bloedkankercellen gelukkig al aanzienlijk gedaald. Op de CT-scan waren de lymfeklier- en miltvergrotingen goed afgenomen. Sindsdien zijn de bloedcontroles stabiel gebleven. Ik voel mij nu goed, eet goed en mijn gewicht blijft gelijk.

Deel en print dit artikel


UW FAVORIETE ITEMS

Lymfoïde leukemie: controle en alarmtekens 12 03 2012
Chronische lymfoïde leukemie
Lymfoïde leukemie: controle en alarmtekens

Controle-onderzoeken

Precies omdat de ziekte evolueert, zij het traag, is een regelmatige controle van bloed, lichamelijk onderzoek en andere testen noodzakelijk. Wie...

Lees verder
Pas uw leefstijl aan bij leukemie 12 03 2012
Chronische lymfoïde leukemie
Pas uw leefstijl aan bij leukemie

Lichaamsbeweging

Kanker is vaak de aanleiding om slechte gewoonten te verbannen en een gezonde(re) levensstijl te hebben. Hoe paradoxaal het ook moge klinken, de extrem...

Lees verder

OPINIEPEILING

Mijn grootvader heeft lymfatische leukemie. Zijn dokter zegt dat hij nu nog geen behandeling nodig heeft. Hoe voelt u zich daarbij?

ZIEKTES IN DE KIJKER


PREVENTIE IN DE KIJKER

Alle thema's
NEWSLETTER

ZIEKTES

Medipedia facebook