Acne - Ik ben mijn acne zo beu | Medipedia
Medipedia : Preventie, Welzijn & Gezondheid

Preventie, Welzijn & Gezondheid

Acne


GETUIGENISSEN

Ik ben mijn acne zo beu

Ik ben mijn acne zo beu

Jolan, 16 jaar

Jolan is de enige jongen in zijn klas die last heeft van acne. Dit heeft zijn zelfvertrouwen flink aangetast. Sinds enkele maanden is hij in behandeling bij een huidarts.

Ik heb geen zelfvertrouwen meer

Het is echt niet leuk meer. Ik weet wel dat acne eigen is aan de adolescentie en dat andere jongens van mijn klas het misschien ook wel zullen krijgen. Maar momenteel ben ik de enige, op enkele meisjes na. Maar niet bij Liselotte, en juist bij haar wil ik goed scoren. Mijn zelfvertrouwen krijgt daar dus een ferme deuk van. Ik ben het zo beu. Elke ochtend kijk ik in de spiegel en hoop ik dat alle puistjes, pukkels en zwarte puntjes verdwenen zijn. Maar het verloopt juist andersom.

Naar de huidarts

Bij mijn mama moet ik ook al niet om begrip vragen. Zij zegt dat papa nog acne had toen ze elkaar leerden kennen en dat het haar niet heeft verhinderd smoorverliefd te worden op hem. Dat zal met mij niet gebeuren: Liselotte vindt mij vies. Tot oma met de oplossing voor de dag kwam: zij stelde mama voor om toch eens naar de huidarts te gaan. Ik dacht dat huidverzorging alleen iets voor meisjes was. Maar nu weet ik wel beter. En eraan prutsen doe ik ook niet meer. Mijn acne is niet weg, maar ik heb duidelijk minder puisten.

Deel en print dit artikel


UW FAVORIETE ITEMS

14 08 2020
Acne
Acne: een diagnose die tot depressies kan leiden

Het risico op een depressie neemt sterk toe in het eerste jaar dat volgt op de diagnose van acne. Het aantal bedraagt dan 18,5% bij mensen met acne, tegen 12% bij de alge...

Lees verder
\- Verminder acne via dagelijkse handelingen 06 04 2012
Acne
\- Verminder acne via dagelijkse handelingen

Huidverzorging bij acne

Voor de dagelijkse hygiëne volstaat meestal lauw water zonder zeep of een mild aangepast reinigingsproduct. Overmatig wassen met water en zeep...

Lees verder

OPINIEPEILING

De slimste jongen/Het slimste meisje van de klas is ook bloedmooi. Wat doet u om zijn/haar aandacht te trekken?

ZIEKTES IN DE KIJKER


PREVENTIE IN DE KIJKER

Alle thema's
NEWSLETTER

ZIEKTES

Medipedia facebook