Om na te gaan of er een probleem met de bloeddoorstroming bestaat bij een man met erectiele disfunctie kan een Doppler echografie worden uitgevoerd voor en na toediening van een geneesmiddel dat een erectie uitlokt. De bedoeling van dat onderzoek is de bloeddoorstroming na te gaan in de bloedvaten van de penis.
Dit artikel kwam tot stand met medewerking van Prof. J.J. Wyndaele (Universitair Ziekenhuis Antwerpen).
Uw arts zal een algemeen lichamelijk onderzoek uitvoeren om een mogelijke lichamelijke aandoening op te sporen. Hij zal ook uw bloeddruk meten.
Bij sommige patiënten kan de arts een bloedonderzoek aanvragen om diabetes, een te hoge cholesterol, een gestoorde werking van de schildklier op te sporen. Soms kan hij ook een dosering van het testosteron vragen als hij denkt dat er te weinig mannelijk hormoon wordt aangemaakt.
Dit artikel kwam tot stand met medewerking van Prof. J.J. Wyndaele (Universitair Ziekenhuis Antwerpen).
Met een nachtelijke plethysmografie van de penis kan de stijfheid en de omtrek worden gemeten van de penis. Daartoe wordt een ring of band rond de penis aangebracht voor het slapengaan.
Met dat onderzoek kan worden nagegaan of er al dan niet nachtelijke erecties optreden en ook hoe frequent en hoe lang ze aanhouden.
De plethysmografie van de penis kan in bepaalde gevallen helpen om het onderscheid te maken tussen een eerder psychologische of lichamelijke vorm van erectiele disfunctie. Indien er geen ochtend- en nachtelijke erecties voorkomen wijst dat eerder op een lichamelijke dan een psychologische oorzaak.
Dit artikel kwam tot stand met medewerking van Prof. J.J. Wyndaele (Universitair Ziekenhuis Antwerpen).
Het woord 'priapisme' verwijst naar de Griekse mythologie. Priapus is namelijk de god van geluk en vruchtbaarheid, en wordt afgebeeld met een enorme penis in erectie...
De prostaat is een mannelijke geslachtsklier die dient voor de voortplanting. Hij produceert prostaatvocht, dat samen met de spermatozoïden (zaadcellen, die geproduceer...
Voor wie tevergeefs alle bestaande behandelingen heeft uitgeprobeerd. Erectiemiddelen zijn in meer dan 70% van de gevallen doeltreffend,...Wie komt hiervoor in aanmerking?
Het was François de la Peyronie die in 1743 de gelijknamige ziekte beschreef, een goedaardige, maar wel invaliderende aandoening. De ziekte van Peyronie is weinig bekend...
Dirk Michielsen, prof. Urologie aan het UZ Brussel
Greta Bolle, seksuologe-relatietherapeute, Brussel.
Leen Delahaye, seksuologe <a class="link" href="http://www.groepspraktijk-facet.be" target="\_blank">Groepspraktijk Facet </a>
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen