We spreken van vroegtijdige zaadlozing bij een penetratieduur van minder dan …
Zitten erectiestoornissen in het hoofd? Niet alleen! Ze kunnen immers ook een organische oorzaak hebben. Weet u welke ziekten er samenhangen met erectiestoornissen?
Hebt u last van erectiestoornissen? Dan bieden erectiebevorderende middelen misschien de oplossing aan. Let wel: u mag die niet zomaar innemen. Kent u de juiste gebruiksvoorwaarden?
Erectiestoornissen zijn vaak te wijten aan onze dagelijkse gewoontes. Weet u wat te doen of te laten om het risico op impotentie te verminderen?
Testosteron is het mannelijke hormoon. Het zorgt ervoor dat mannen er mannelijk uitzien (haren, spieren …) en zich kunnen voortplanten. Wat weet u over testosteron?
Een aantal misvattingen over de oorzaken van erectiestoornissen zijn gelukkig al de wereld uit. Maar over andere wordt er nog druk gespeculeerd. Test uw kennis.
Het orgasme van de man is het resultaat van een complex mechanisme waarin ook termen als ‘erectie’ en ‘ejaculatie’ een rol spelen. Weet u hoe het hele systeem in elkaar zit?
Dit artikel kwam tot stand met medewerking van prof. Robert Andrianne, uroloog en seksuoloog aan het CHU van Liège.
Erectiestoornissen kunnen het gevolg zijn van ons dagelijks gedrag. Maar weet u ook wat u al dan niet moet doen om de risico's op impotentie te beperken?
Bepaalde behandelingen, in de eerste plaats die tegen prostaatkanker, kunnen erectiestoornissen veroorzaken. Maar welke zijn het?
Snurkt u 's nachts? Bent u overdag moe, slaperig en prikkelbaar? Misschien lijdt u wel aan het slaapapneu-hypopneusyndroom (SAHS), een aandoening met precies deze sympt...
Tijdens een erectie neemt de bloedtoevoer naar de zwellichamen (twee zijreservoirs van de penis) toe. Bij erectiestoornissen is die functie echter aangetast. Een vaatve...
Een depressie leidt meestal tot een verminderd libido, wat vaak erectiestoornissen als gevolg heeft. En...Depressie en erectiestoornissen: twee interactieve klachten
Nog al te vaak wordt gedacht dat een erectiestoornis steeds een zuiver psychologische oorzaak heeft. Dat is absoluut niet het geval. Bij de...Niet altijd psychologisch
Dirk Michielsen, prof. Urologie aan het UZ Brussel
Greta Bolle, seksuologe-relatietherapeute, Brussel.
Leen Delahaye, seksuologe <a class="link" href="http://www.groepspraktijk-facet.be" target="\_blank">Groepspraktijk Facet </a>
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen