Immune trombopenie - "Zonder bloedingen was een behandeling niet nodig" | Medipedia
Medipedia : Preventie, Welzijn & Gezondheid

Preventie, Welzijn & Gezondheid

Immune trombopenie


GETUIGENISSEN

"Zonder bloedingen was een behandeling niet nodig"

"Zonder bloedingen was een behandeling niet nodig"

Johan, 74 jaar

Bij Johan werd de diagnose van immune trombopenie gesteld tijdens een jaarlijks onderzoek. De dokter vroeg hem zelfs om terug te komen voor een tweede bloedstaal, want hij dacht dat ze in het labo een vergissing gemaakt hadden.

Bijkomende onderzoeken

"Ik herinnerde me wel dat ik de laatste maanden sneller moe was en dat er kleine rode vlekjes op mijn onderbenen waren verschenen, die echter al weer waren verdwenen. Maar neusbloedingen of bloedend tandvlees bij het poetsen van de tanden heb ik nog nooit gehad. De tweede bloedproef bevestigde het lage aantal bloedplaatjes, namelijk 50.000 microliter (µl) bloed. Ik moest wel naar het ziekenhuis waar tal van onderzoeken werden gedaan om uit te zoeken of ik geen bloedkanker had of een andere bloedziekte. Maar uiteindelijk waren alleen mijn bloedplaatjes laag. Intussen waren ze wel al weer wat gestegen tot 70.000."

Geen behandeling

"De dokters beslisten na de onderzoeken dat ik geen behandeling nodig had omdat ik geen bloedingen had. Ik had gelukkig ook geen hoge bloeddruk en nam geen medicijnen. Ik moest voorzichtig zijn om niet te vallen. Ik ben lid van een wandelclub en doe nu nog alleen de lichte wandelingen mee. En ik ben een cursus tai-chi gestart …"

Deel en print dit artikel


UW FAVORIETE ITEMS

De verschillende behandeling van immune trombopenie 17 12 2014
Immune trombopenie
De verschillende behandeling van immune trombopenie

Transfusie van bloedplaatjes

Transfusie van bloedplaatjes is alleen zinvol in geval van belangrijke bloeding of bij een dringende heelkundige ingreep, samen met cortic...

Lees verder
Doel van de behandeling van immune trombopenie 17 12 2014
Immune trombopenie
Doel van de behandeling van immune trombopenie

Het doel van de behandeling bij immune trombopenie is het verhinderen van bloedingscomplicaties. Bij het kiezen van de behandeling maakt men een onderscheid tussen pati...

Lees verder

OPINIEPEILING

Hoelang duurt het bloeden normaal als u bijv. in uw vinger snijdt?

ZIEKTES IN DE KIJKER


PREVENTIE IN DE KIJKER

Alle thema's
NEWSLETTER
Medipedia facebook