Veneuze insufficiëntie - De spataders kwamen terug | Medipedia
Medipedia : Preventie, Welzijn & Gezondheid

Preventie, Welzijn & Gezondheid

Veneuze insufficiëntie


GETUIGENISSEN

De spataders kwamen terug

De spataders kwamen terug

Caroline, 32 jaar

Ondanks een eerste succesvolle operatie zag Caroline, 32 jaar oud en moeder van twee kinderen, tot haar grote verrassing dat zij terug spataders kreeg.

Operatie

Net zoals mijn moeder en grootmoeder heb ik mijn eerste spataders zeer jong gekregen, op het einde van de adolescentie. Op mijn twintigste had ik al grote blauwe aders op mijn benen. Na een echo-Doppler heeft de fleboloog, dat is een arts gespecialiseerd in ziekten van de aders, mij een operatie aangeraden. Een paar maanden later heb ik een stripping laten doen. Het resultaat was prachtig en ik was zeer tevreden.

Een nieuwe operatie

In het begin heb ik de adviezen van mijn dokter nauwgezet gevolgd. Maar daarna heb ik mij laten gaan. Ik ben gestopt met sport want ik had geen tijd meer. Ik kwam enkele kilo's bij en ik droeg minder vaak mijn steunkousen. Met als resultaat dat ik enkele jaren later nieuwe mini-spataders heb gekregen. En mijn zwangerschappen hebben er ook geen goed aan gedaan, integendeel! Na mijn tweede bevalling had ik terug dikke spataders die heel goed zichtbaar waren op mijn benen.

Vorig jaar, tien jaar na mijn eerste stripping, heb ik mij terug laten opereren. Maar ditmaal let ik zeer goed op mijn levensstijl. Ik heb geen zin om een derde keer onder het mes te moeten!

Deel en print dit artikel


UW FAVORIETE ITEMS

Wanneer moet u naar de dokter? 07 03 2012
Veneuze insufficiëntie
Wanneer moet u naar de dokter?

Raadpleeg uw arts bij pijn, een zwaar gevoel in de benen en/of voeten, gezwollen enkels of als de aders zichtbaar worden. hij zal u preventieve maatregelen en/of een beha...

Lees verder
Mini-invasieve methoden 23 02 2011
Veneuze insufficiëntie
Mini-invasieve methoden

Stripping en sclerotherapie zijn de voornaamste behandelingen voor CVI geworden. Maar sinds enkele jaren worden ook andere, minder ingrijpende technieken aangewend. De...

Lees verder

OPINIEPEILING

Tegen vermoeide benen, verkies ik

ZIEKTES IN DE KIJKER


PREVENTIE IN DE KIJKER

Alle thema's
NEWSLETTER
Medipedia facebook