Gepubliceerd op 07/08/2020 à 09:17
Vanaf de consumptie van één glaasje per dag (100 ml) verhogen zoete drankjes (frisdrank of fruitsap) het risico op kanker.
Volgens een Franse studie verhoogt het drinken van suikerhoudende dranken, of het nu frisdrank of fruitsap is, het risico op kanker. Vanaf 100 ml per dag stijgt het algemene risico met 18% en het risico op borstkanker met 22%.
Vanaf een consumptie van 100 ml frisdrank of fruitsap per dag stijgt het risico op borstkanker met 22%.
Onderzoekers kunnen de correlatie nog niet precies verklaren, maar men kon wel aantonen dat suikerhoudende dranken verschillende risicofactoren bevorderen: ze verhogen de hoeveelheid visceraal vet, de bloedsuikerspiegel en ontstekingsmarkers.
De conclusie van de onderzoekers? Overheden proberen terecht de consumptie van suikerhoudende dranken te beperken …
Deel en print dit artikel
Eerst hebben ze neoantigenen geïdentificeerd, d.w.z. specifieke eiwitten die verschijnen als normale cellen kwaadaardig worden als gevolg van genetische mutaties. De vors...
Lees verderOncologen hebben het in The Guardian over eenvoudige, uitvoerbare, dagelijkse dingen die ze doen om kanker te voorkomen.
"Laat dat vechten over aan dokters en onderzoekers. Patiënten hebben vooral steun en troost nodig”, aldus de hoofdredacteur op VRT NWS. "Vechten tegen kanker, het is ook...
Lees verderDe mRNA-technologie... Een baanbrekend stukje technologie, dat volgens Klinisch biologe Isabel Reloux-Roels (UZ Gent) bij eventuele toekomstige pandemieën opnieuw kan ing...
Lees verderProf. Hans Wildiers, medisch oncoloog gespecialiseerd in borstkanker in UZ Leuven
Sabine Ortmans, projectcoördinator van Rekanto
Marika Csergo en Viviane Martin, diëtisten in het Jules Bordet Instituut.
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen