Gepubliceerd op 24/03/2020 à 15:25
Een paar eenvoudige gewoonten en gebaren volstaan om u te beschermen tegen het virus. Zo beschermt u niet alleen uzelf, maar ook de anderen!
Het is aan elk en iedereen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Hoe? Door een paar goede gewoonten aan te nemen.
1. Was uw handen vaak met water en zeep en gedurende minstens tien seconden. Is er geen water en zeep in de buurt, gebruik dan een hydroalcoholische gel. Beide methoden helpen om komaf te maken met eventuele bacteriën, virussen en schimmels op de huid.
2. Let er op dat er een afstand van één meter is tussen uw handen en de personen in uw buurt, vooral als ze niezen of hoesten. Zo beperkt u het risico op contact met partikeltjes die vrijkomen bij het niezen en hoesten en het risico op besmetting.
3. Raak uw ogen, neus en mond niet aan, het zijn de toegangspoorten voor virussen. Let er op dat uw met uw handen geen mogelijk besmette oppervlakken aanraakt.
Binnenblijven is de beste bescherming, zowel voor uzelf als voor anderen.
4. Hoest en / of niest u? Bedek uw mond en of neus met uw ellenboogplooi of gebruik een papieren zakdoekje dat u meteen weggooit. Zo beperkt u de projectie van druppeltjes die mensen in uw buurt kunt besmetten en maakt u de handen niet vuil.
5. Bij koorts, hoesten en ademhalingsmoeilijkheden, neemt u contact op met uw arts, via de telefoon, en volgt u zijn of haar instructies. Binnenblijven is wel het veiligste, zowel voor uzelf als voor anderen.
6. Bent u ziek, draag dan een masker wanneer u contact hebt met andere mensen. Bent u niet ziek, dan heeft een masker geen nut, tenzij u regelmatig contact hebt met iemand die ziek is.
7. Reinig en ontsmet alle oppervlakken die u dagelijks aanraakt: deurgrepen, schakelaars, bureaus, telefoons, smartphones, computerapparatuur, keukengerei, kranen, gootstenen ...
Deel en print dit artikel
De vaccinatiecampagne voor kinderen draait op volle toeren. Voor vaccinatiecentra betekende dit een heuse ommezwaai naar een kindvriendelijke aanpak, een kind is immers g...
Lees verderWat is de verklaring voor die snel verslechterende situatie ondanks het grote aantal gevaccineerde personen? “Op dit moment stelt men vast dat de concentratie antilichame...
Lees verderVan milde respiratoire symptomen tot kritische schade aan organen waarvan de gevolgen lang kunnen blijven aanslepen. Zo variabel kan het individuele ziektebeeld van COVID...
Lees verderEen nieuw onderzoek dat in februari werd uitgevoerd door Harmony Healthcare IT bij 2040 millennials (tussen de leeftijd van 23 en 39 jaar) bracht aan het licht dat 69 % v...
Lees verderChronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen