Hyperthyreoïdie - Ziekte van Graves: verraderlijke symptomen | Medipedia
Medipedia : Preventie, Welzijn & Gezondheid

Preventie, Welzijn & Gezondheid

Hyperthyreoïdie


GETUIGENISSEN

Ziekte van Graves: verraderlijke symptomen

Ziekte van Graves: verraderlijke symptomen

Virginie, 32 jaar

Het duurt dikwijls lang voor de diagnose hyperthyreoïdie wordt gesteld, eenvoudigweg omdat de eerste symptomen vrij goed worden verdragen.

Minder kilo’s, meer energie

Ik had nooit kunnen vermoeden dat een ‘ziekte’ zoveel energie kon geven. Verleden jaar ben ik aan een nieuwe job begonnen. Ik deed het werk graag. Ik was helemaal fit, werkte tien uur per dag en voelde me helemaal niet moe. Ik was heel onrustig, een beetje geprikkeld, maar ik schreef dat toe aan de druk op het werk. Tijdens die periode vermagerde ik ook drie kilo, terwijl ik me bijna alles en om het even wat toestond. Ik lag er niet wakker van: omdat ik altijd een beetje mollig ben geweest, was ik eerder blij.

Ziekte van Graves-Basedow

Na enkele weken met dat ritme moest ik toch een toontje lager zingen. Ik kon niet meer. Ik kon de trappen niet meer op zonder dat mijn hart op hol sloeg. Ik kon mijn dossiers niet meer volgen: ik was gewoonweg uitgeput. Mijn huisarts schreef me een bloedafname voor. Die toonde de ziekte van Graves-Basedow aan. Met de behandeling kwam alles uiteindelijk weer op zijn pootjes terecht. Nu moet ik geen geneesmiddelen meer innemen. Maar ik weet nu dat ‘barsten van energie’ soms verdacht is.

Deel en print dit artikel


NIEUWS

Hyperthyreoïdie: moet u uw voeding aanpassen? 19 06 2015
Hyperthyreoïdie
Hyperthyreoïdie: moet u uw voeding aanpassen?

Jodium is de brandstof van de schildklier. Moeten mensen dan het gebruik van jodiumrijke voedingsmiddelen beperken als hun schildklier te veel hormonen produceert?

In...

Lees verder

UW FAVORIETE ITEMS

20 12 2013
Hyperthyreoïdie
Schildklier is een essentieel orgaan

De schildklier is een endocriene klier; ze produceert dus hormonen. Ze lijkt op een vlinder van ongeveer 5 cm hoog en 2 tot 3 cm breed, en ze zit onderaan de hals. De kli...

Lees verder

OPINIEPEILING

ZIEKTES IN DE KIJKER


PREVENTIE IN DE KIJKER

Alle thema's
NEWSLETTER
Medipedia facebook