De oorzaken van eierstokkanker zijn nog niet met zekerheid gekend, maar enkele factoren werden al aan het licht gebracht. Kent u ze?
Lees verderHoofd- en halskanker, ook kanker van de bovenste lucht- en spijsverteringswegen genoemd, wordt vaak miskend. Het is nochtans de op vijf na meest voorkomende kanker in Eur...
Lees verderGoedaardige prostaathypertrofie is een vergroting van het prostaatvolume. Deze aandoening komt zeer frequent voor: ze treft meer dan 50% van alle mannen boven de 60 en ze...
Lees verderPlus de 30% de la population est affectée par la maladie hémorroïdaire. Connaissez-vous ses causes? Et savez-vous vous comment éviter les hémorroïdes?
Lees verderOver prostaatkanker gaan veel mythes rond. Is een PSA-test de beste manier om prostaatkanker te voorkomen? Of volstaat het om op de symptomen te letten? Test wat u weet o...
Lees verderWe spreken van vroegtijdige zaadlozing bij een penetratieduur van minder dan …
Lees verderDystonie bleef lang een miskende aandoening, maar vandaag kunnen we het syndroom begrijpen en behandelen. Test uw kennis over dystonie.
Lees verderLeeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD) kan in sommige gevallen de gezichtsscherpte snel en in belangrijke mate verminderen. Kent u de symptomen van LMD?
Lees verderPlaveiselcelcarcinoom van de huid (PCH) is een van de meest voorkomende huidkankers. Wat weet u erover?
Lees verderOver de juiste aantallen mensen met basaalcelcarcinoom zijn de gegevens schaars. Bepaalde trends tekenen zich toch wel af. Welke mensen lopen een hoger risico?
Lees verderGesprek met prof. Sebahat Ocak, thorax-longoncoloog (CHU UCL Namen,Site Godinne), en Marie-Ange, longkankerpatiënte en lid van de vereniging ALK+ Belgium.
Interview met dr. Tatjana Reynders, neuroloog aan het UZA.
Professor Tim Vanuytsel (UZ Leuven)
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen