Voorkamerfibrillatie (of boezemfibrillatie) is een hartritmestoornis waarbij de voorkamer (of de boezem) onregelmatig en chaotisch samentrekt. Wat weet je nog meer van he...
Lees verderPlantensterolen, ook fytosterolen genoemd, kunnen we innemen om onze te hoge cholesterolspiegels te verlagen. Wat en hoeveel moeten we dan eten?
Lees verderKan iemand met diabetes van het type 1 aan sport doen? Welke voorzorgen moet hij nemen? Welke sporten zijn het meest geschikt? Test uw kennis!
Lees verderDiabetes is een van de frequentste chronische aandoeningen. Kun je ervan genezen? Wat zijn de oorzaken van diabetes? Test uw kennis.
Lees verderOngeveer een op de vijf mensen heeft last van constipatie. Sommige eenvoudige remedies kunnen daarbij soelaas bieden. Wat zijn uw strategieën tegen constipatie?
Lees verderLaxeermiddelen zijn de geneesmiddelen waaraan men allereerst denkt bij constipatie. Maar men dient een aantal voorzorgen te nemen als men ze gebruikt: Gebruikt u ze op de...
Lees verderConstipatie is een banaal probleem. Toch kan een behandeling noodzakelijk zijn. Wanneer dient u uw dokter te raadplegen?
Lees verderCijfers zeggen meer dan woorden. En voor depressie zijn de cijfers zelfs ronduit indrukwekkend. Oordeel zelf.
Lees verderHeeft slapeloosheid een effect op het psychisch welbevinden? Wat weet u over het verband tussen insomnia en depressie?
Lees verderAntidepressiva en kalmeermiddelen worden dikwijls voorgeschreven in geval van depressie. Wat zijn de verschillen tussen beide soorten geneesmiddelen? En hoe moeten ze geb...
Lees verderDr. Ann Van De Velde, diensthoofd Hematologie en hemostase in het UZ Antwerpen.
Christophe Lefèvre, 57 jaar.
Dr. Xavier Van der Brempt, longarts en allergoloog in Waha en in de Clinique Saint-Luc in Bouge (Allergopôle), geeft tekst en uitleg over lenteconjunctivitis.
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen