Prostaatkanker is in veel opzichten een aparte kanker: prostaatkanker komt zeer vaak voor, maar vraagt zelden om een acute behandeling.
Lees verderMaagkanker treft 8% van de wereldbevolkinge. Test uw kennis over deze ziekte door onze quizvragen te beantwoorden.
Lees verderZon, moedervlekken, erfelijkheid ... Test uw kennis over de oorzaken en risicofactoren van een melanoom.
Lees verderDarmkanker is één van de meest voorkomende kankers. Een goede reden om de alarmtekens, de risicofactoren en de screeningsmethoden te kennen.
Lees verderStoppen met roken is bij chronische bronchitis absoluut noodzakelijk, maar daarnaast kan de arts nog geneesmiddelen voorschrijven. Weet u hoe u ze moet gebruiken?
Lees verderHoest, fluimen, lichte koorts. Acute bronchitis is een infectie van de luchtwegen die eigenlijk heel banaal is. Maar wat weet u er echt over?
Lees verderAstma en COPD zijn beide obstructieve en inflammatoire longziekten, die gekenmerkt worden door hoest en kortademigheid. Toch gaat het om twee verschillende aandoeningen.
Lees verderWat weet u over astma? Test uw kennis over de chronische ziekte aan de hand van deze quiz. Veel geluk!
Lees verderVingers die kraken, misvormd of gezwollen zijn? Iedereen denkt de symptomen van artrose te kennen. U ook? Zou u de juiste diagnose kunnen stellen?
Lees verderMuts, sjaal, handschoenen... Dit jaar hebt u niets aan het toeval overgelaten, kwestie van angina geen kans te geven. Maar is dat voldoende?
Lees verderGesprek met prof. Sebahat Ocak, thorax-longoncoloog (CHU UCL Namen,Site Godinne), en Marie-Ange, longkankerpatiënte en lid van de vereniging ALK+ Belgium.
Interview met dr. Tatjana Reynders, neuroloog aan het UZA.
Professor Tim Vanuytsel (UZ Leuven)
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen