Er is sprake van een complete respons na de behandeling wanneer het fysieke onderzoek normaal is, de beeldvorming geen tumor meer aantoont en de tumormerker CA125 genormaliseerd is.
Naargelang het stadium waarin de eierstoktumor zich bevond, en na de behandeling (enkel chirurgie en/of chemotherapie), moet er zorgvuldig opgevolgd worden. Dat kan enkel door de gynaecoloog, of afwisselend met de medische oncoloog wanneer ook chemotherapie nodig was.
Tijdens de vervolgafspraken kan de arts een eventuele terugval (recidief) snel opsporen en een adequate behandeling hiervoor verstrekken.
doorgaans worden gedurende de eerste twee jaar driemaandelijkse controles voorzien, vaak afwisselend tussen de medische oncoloog en gynaecoloog.
kan het interval van de controles verlengd worden. Afhankelijk van het geval spreken artsen verder een controlefrequentie met de patiënten af.
Wanneer de patiënte zelf klachten heeft, kan ze sneller dan afgesproken contact opnemen. Indien nodig wordt de controleafspraak vervroegd.
De ziekte op zich heeft geen impact op de vruchtbaarheid. Maar om ze te behandelen, moeten soms beide eierstokken en de ba...
Lees verder"Terzake" ging op de Dag tegen Kanker een kijkje nemen in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, waar naarstig aan een doorbraak wordt gewerkt: "Het is veelbelovend,...
Lees verderCarla, 40 jaar
Dr. Stef Cosyns (gynaecoloog, UZ Brussel)
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen