Gepubliceerd op 23/02/2011 à 23:14
Een zout- en kaliumarm dieet hoeft u heus niet te verhinderen om culinair te genieten. Mercedes Vignioble en Christine Gilot, diëtistes in Saint-Luc, schotelen u drie overheerlijke recepten voor.
Dankzij de gebruikte kruiden en specerijen hoeft u geen zout meer toe te voegen om het gerecht op smaak te brengen. Goed om te weten: u kunt het ook serveren als hoofdgerecht, met wat rijst bijvoorbeeld.
Goed om te weten: gekookte groenten bevatten minder kalium dan rauwe groenten. U kookt ze dan ook bij voorkeur in veel water, dat geen kalium meer bevat.
Goed om te weten: voor het dessert gebruikt u beter geen chocolade, gedroogd of gekonfijt fruit en bepaalde vruchten (onder meer banaan, abrikoos, kiwi, meloen en sinaasappel), want die bevatten veel kalium.
Prettig eindejaar!
Deel en print dit artikel
Ingrediënten voor 4 personen Bereid...Crème brûlée van eendenlever
Mensen met ernstige nierinsufficiëntie moeten aan de dialyse: een kunstnier zuivert en filtert dan hun bloed. Patiënten die kiezen voor...Hemodialyse of peritoneale dialyse
Ziek zijn als kind: het is al geen pretje, maar kinderen met chronische nierinsufficiëntie zijn bovendien ook vaak te klein voor hun leeftijd. Dat kan flink wat leed vero...
Dialyse neemt slechts een beperkt deel van de normale nierfunctie over. Dat is genoeg voor de belangrijkste lichaamsfuncties, maar te...Waarom zijn er donornieren nodig?
Jan Donck, nefroloog in het AZ Sint-Lucas Gent
Bruno Woitrin, voorzitter van AIRG België
Tatiana Diakun is verpleegster en gespecialiseerd in peritoneale dialyse
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen