Medipedia : Preventie, Welzijn & Gezondheid

Preventie, Welzijn & Gezondheid

Te hoge cholesterol


GETUIGENISSEN

Gezonder eten om de cholesterol te verlagen

Gezonder eten om de cholesterol te verlagen

Louis, 59 jaar

Een jaar voor mijn pensioen stelde mijn huisarts een te hoge cholesterol vast. En nu ik met pensioen ben, voelt mijn vrouw zich verplicht mijn cholesterol omlaag te krijgen.

Meer groenten, fruit en vis

Ik was nog bij de gelukkigen die op 58 met pensioen kon bij de brandweer en ik nam mij voor om goed van het leven te genieten. Maar toen mijn vrouw haar zinnen zette op vermageren en cholesterolverlaging, was dat niet direct mijn gedacht van het ’goede leven’. Ze begon met 's middags allerhande slaatjes te bereiden in plaats van de boterhammen met bereide vleeswaren, die mij zo nauw aan het hart lagen. Chocolade, koekjes, taartjes, gebakjes waren niet meer in de kast voorhanden. Twee dagen in de week aten we vis. Ik heb sindsdien vissoorten geproefd waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden.

 

Te hoge cholesterol: raad van de diëtiste

En zie, drie maanden later was mijn cholesterol iets verlaagd, hoewel nog altijd te hoog. Ook mijn bloeddruk was veel te hoog en mijn bloedsuiker lag net boven de grenswaarde. Ik kreeg een geneesmiddel tegen hoge bloeddruk en een afspraak bij de diëtiste. Zij maakte een en ander duidelijk: bijvoorbeeld hoe je een gezonde voeding ook smakelijk kunt maken. Ik kweek nu zelf allerhande kruiden en mijn vrouw heeft in de supermarkt verschillende producten gevonden die de cholesterol mee helpen verlagen. Die zijn op basis van plantaardige oliën en vetten. Volgende maand vertrekken we voor veertien dagen naar St-Tropez, voor de zon en de mooie landschappen, maar ook voor het lekkere eten. Want het schijnt dat ze daar langer leven omdat ze er gezonder eten. Dat moeten we aan den lijve ondervinden!

Deel en print dit artikel


NIEUWS

Mijn cholesterol is te hoog. Moet ik op dieet? 25 03 2014
Te hoge cholesterol
Mijn cholesterol is te hoog. Moet ik op dieet?

Is uw ‘slechte’ cholesterol (LDL) te hoog? De strijd tegen dit slechte vet in ons bloed verloopt ook via de voeding. Een derde van de cholesterol in ons lichaam komt name...

Lees verder

UW FAVORIETE ITEMS

OPINIEPEILING

Uw cholesterol is te hoog. Wat is uw mening?

ZIEKTES IN DE KIJKER


PREVENTIE IN DE KIJKER

Alle thema's
NEWSLETTER

ONZE GIDSEN

Medipedia facebook