Om een lymfoom te kunnen diagnosticeren, moeten we de ziekte eerst lokaliseren. Er zijn diverse onderzoeken mogelijk: echografie, radiografie of PET-scan.
Dr. Van Hende heeft altijd al een grote belangstelling gehad voor de ziekte van Hodgkin zodra hij hematologie begon te studeren. Waarom? De slaagkansen van de behandeling zijn hoog, en de dokter volgt zijn patiënten op lange termijn, waardoor er hechte banden gesmeed worden!
Action Lymphome Wallonie Bruxelles (ALWB), een patiëntenvereniging, heeft op 16 september 2023 een ‘Dag van de Patiënten’ georganiseerd om patiënten, hun naasten en zorgverleners de gelegenheid te bieden hun ervaringen met de ziekte te delen.
Ga voor meer informatie over de vereniging ALWB naar de website https://alwb.be/ of neem per e-mail contact op met de vereniging via info@alwb.be.
Action Lymphome Wallonie Bruxelles, een patiëntenvereniging, heeft op 16 september 2023 een ‘Dag van de Patiënten’ georganiseerd om patiënten, hun naasten en zorgverleners de gelegenheid te bieden hun ervaringen met de ziekte te delen.
Ga voor meer informatie over de vereniging ALWB naar de website https://alwb.be/ of neem per e-mail contact op met de vereniging via info@alwb.be.
Op 15 september, op de Internationale Dag van het Lymfoom brengen wij een eerbetoon aan patiënten die getroffen zijn door lymfoom.
Bekijk de getuigenis van de woordvoerder van de vereniging Action Lymphome Wallonie-Bruxelles.
Een lymfoom tast de cellen van het immuunsysteem aan. Die bewegen zich per definitie doorheen het hele lichaam om ons te beschermen, onder meer tegen infecties. Het lymfoom kan dus om het even waar in het lichaam voorkomen. Het neemt echter meestal de vorm aan van lymfeklieren die dikker worden, onder meer ter hoogte van de hals, in de oksels of in de lies.
De symptomen kunnen heel divers zijn, aangezien er meerdere subtypes van lymfomen bestaan. Maar meestal zien we de zwelling van een lymfeklier.
Immunochemotherapie is een combinatie van twee verschillende behandelingen: immunotherapie en chemotherapie.
Een PET-scan is een onderzoek waarbij het hele lichaam wordt geanalyseerd. Het maakt weefsels of lymfeklieren zichtbaar die vermoedelijk zijn aangetast door kanker.
De symptomen kunnen heel divers zijn, aangezien er meerdere subtypes van lymfomen bestaan. Maar meestal zien we de zwelling van een lymfeklier.
Lees verderEen lymfoom tast de cellen van het immuunsysteem aan. Die bewegen zich per definitie doorheen het hele lichaam om ons te beschermen, onder meer tegen infecties. Het lymfo...
Lees verderAction Lymphome Wallonie Bruxelles (ALWB), een patiëntenvereniging, heeft op 16 september 2023 een ‘Dag van de Patiënten’ georganiseerd om patiënten, hun naasten en zorgv...
Lees verderAction Lymphome Wallonie Bruxelles, een patiëntenvereniging, heeft op 16 september 2023 een ‘Dag van de Patiënten’ georganiseerd om patiënten, hun naasten en zorgverlener...
Lees verderDe Caring Hat werd ontworpen door Fabienne Delvigne. Dit initiatief biedt hoeden aan als alternatieve oplossing voor pruiken en mutsen, bijvoorbeeld voor wie lijdt aan haaruitval ten gevolge van een kankerbehandeling.
Dr. Florence Van Obbergh, hematoloog in het ziekenhuis van Jolimont, geeft een update over de evolutie van de levenskwaliteit na een transplantatie.
Professor Virginie De Wilde, hoofd van de dienst Hematologie in het Erasmusziekenhuis/Universitair Ziekenhuis van Brussel, heeft deelgenomen aan de oprichting van de vereniging Action Lymphome Wallonie-Bruxelles (ALWB).
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen