Lysosomale stapelingsziekten zijn genetische aandoeningen. Over welke genen spreken we? Wat is het risico als één enkel gen is aangetast? Test uw kennis.
Lees verderEr bestaan twee grote groepen lymfomen: hodgkinlymfomen en non-hodgkinlymfomen. Test uw kennis over deze steeds frequentere kankers en hun behandeling.
Lees verderIk, jij, hij, zij, we hebben allemaal last van onze rug. De cijfers bewijzen het.
Lees verderLeukemie kan verschillende vormen aannemen. Kent u de bijzondere kenmerken van elk van die vormen van bloedkanker?
Lees verderCLL staat voor chronische lymfoïde leukemie. Test uw kennis over deze vorm van bloedkanker.
Lees verderLactose-intolerantie veroorzaakt buikpijn, een opgeblazen gevoel, diarree enz. Als de diagnose eenmaal is gesteld, is de aandoening op een eenvoudige manier te behandelen...
Lees verderU hebt iemand met lactose-intolerantie in het gezin of u hebt zo iemand uitgenodigd voor een etentje. Weet u wat ze kunnen eten? Doe de test.
Lees verderWat is de darmflora? Waaruit bestaat die? Wat is het nut ervan? Toets uw kennis over deze gasten die zo belangrijk zijn voor onze gezondheid.
Lees verderNaast het SPD kunnen verschillende ziekten in de darm voorkomen: coeliakie, ziekte van Crohn, darmkanker... Test uw kennis over deze andere darmaandoeningen.
Lees verderVezels zijn zeer belangrijk in de voeding van mensen met een prikkelbare darmsyndroom. Test uw kennis over deze essentiële voedingsmiddelen.
Lees verderDr. Ann Van De Velde, diensthoofd Hematologie en hemostase in het UZ Antwerpen.
Christophe Lefèvre, 57 jaar.
Dr. Xavier Van der Brempt, longarts en allergoloog in Waha en in de Clinique Saint-Luc in Bouge (Allergopôle), geeft tekst en uitleg over lenteconjunctivitis.
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen