Oorzaken, risicofactoren, behandeling... Evalueer uw kennis!
Lees verderMyelodysplasieën zijn weinig bekend bij het grote publiek. Test uw kennis over deze ziekten en hun behandelingen.
Lees verderMucoviscidose vereist een nauwgezette en regelmatige follow-up. Weet u waarmee deze routineonderzoeken overeenstemmen? Doe de test!
Lees verderIedereen weet wat migraine is, en toch … zijn er wijdverbreide misverstanden over migraine. Test uw kennis.
Lees verderWat zijn de effecten en de eventuele risico's van hormonale substitutietherapie? Hoe wordt osteoporose tijdens de menopauze behandeld? Test uw kennis.
Lees verderWaar dienen de spijsverteringsenzymen voor? Waar worden ze geproduceerd? Welke klachten kan een tekort aan enzymen veroorzaken? Test uw kennis!
Lees verderVertrekt u binnenkort naar een ander continent? Weet u hoe u zich doeltreffend moet beschermen tegen malaria?
Lees verderWat is een lysosoom? Welke rol speelt het in het organisme? Wat zijn de gevolgen van een functiestoornis? Hier een kleine quiz om uw kennis te testen.
Lees verderDe meeste tropische ziekten worden overgebracht door muggen. Maar wat weet u over muggen? Doe de test.
Lees verderOok al treft ze slechts 1 op de 50.000 mensen, de ziekte van Gaucher is de meest voorkomende lysosomale ziekte. Wat weet u over deze complexe aandoening? Doe de test!
Lees verderDr. Ann Van De Velde, diensthoofd Hematologie en hemostase in het UZ Antwerpen.
Christophe Lefèvre, 57 jaar.
Dr. Xavier Van der Brempt, longarts en allergoloog in Waha en in de Clinique Saint-Luc in Bouge (Allergopôle), geeft tekst en uitleg over lenteconjunctivitis.
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen