Het is niet nodig en zelfs niet wenselijk om te stoppen met eten als u buikgriep hebt. Integendeel: het lichaam heeft energie nodig om microben te bestrijden. Blijf niet langer dan vier tot zes uur nuchter. Eet zo snel mogelijk weer vast voedsel, tenzij uw arts anders adviseert.
Lees ook : Wat mogen patiënten met buikgriep eten?
Dit artikel kwam tot stand met medewerking van dr. Olivier Dewit, gastro-enteroloog in de Cliniques Universitaires Saint-Luc (Brussel).
Buikgriep kan op twee manieren overgedragen worden:
Virussen worden overgedragen via speeksel, handen en stoelgang. Wanneer er een epidemie woedt of een gezinslid buikgriep heeft, moet u de volgende voorzorgsmaatregelen nemen:
Onze voeding kan heel wat bacteriën bevatten die buikgriep veroorzaken: eieren, oesters, gehakt, gevogelte, besmet water... Enkele regels om voedselvergiftiging te vermijden:
Dit artikel kwam tot stand met medewerking van dr. Olivier Dewit, gastro-enteroloog in de Cliniques Universitaires Saint-Luc (Brussel).
Het is niet nodig en zelfs niet wenselijk om te stoppen met eten als u buikgriep hebt. Integendeel: het lichaam heeft energie nodig om microben te bestrijden. Blijf niet...
Lees verderProf. Yvan Vandenplas, gastropediater en diensthoofd pediatrie in het UZ Brussel
Jessica Wouters, diëtiste, voedingsdeskundige en kinderspecialiste in het centrum Dietconsult in Brussel.
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen