Hypothyreoïdie - Hypothyreoïdie: een zwangerschap onder toezicht | Medipedia
Medipedia : Preventie, Welzijn & Gezondheid

Preventie, Welzijn & Gezondheid

Hypothyreoïdie


GETUIGENISSEN

Hypothyreoïdie: een zwangerschap onder toezicht

Hypothyreoïdie: een zwangerschap onder toezicht

Kathy

Kathy is leerkracht en gelukkige mama van een tweeling van twee jaar. Ze heeft hypothyreoïdie en werd tijdens haar zwangerschap nauwgezet gecontroleerd.

In 2006 werd bij mij de diagnose hypothyreoïdie gesteld. Ik voelde me totaal uitgeput en verzwakt. Als ik overeind kwam, had ik de indruk dat mijn bloeddruk plots daalde. Op een dag heb ik me tijdens het lesgeven zelfs aan het bord vastgehouden om niet te vallen. Ik ben nogal actief, maar had de indruk dat ik een echt wrak was. En dat deprimeerde me. In het begin dacht mijn arts dat ik een depressie had, maar omdat in mijn familie schildklierproblemen voorkomen, werd bloed afgenomen. En dat was het inderdaad. Ik ben met een behandeling begonnen en het duurde ongeveer een jaar voor ik me echt beter voelde.

Aanpassing van de behandeling en regelmatige controle

In 2010 ben ik zwanger geworden. Ik was een beetje bang dat mijn TSH-concentratie op en neer zou gaan, maar gelukkig was dat niet het geval. Mijn endocrinoloog heeft de dosis van mijn behandeling onmiddellijk verhoogd. Tijdens de eerste drie of vier maanden werd ik nauwgezet gecontroleerd in een dienst voor ‘risicozwangerschappen’. Daarna volgde een normale controle, omdat alles goed ging. Toch werd tot de bevalling elke maand bloed afgenomen.

Deel en print dit artikel


OPINIEPEILING

Hypothyroïdie is de verklaring voor het feit dat ik mij langzamerhand helemaal uitgeput voel worden. Nu de diagnose gesteld is,

ZIEKTES IN DE KIJKER


PREVENTIE IN DE KIJKER

Alle thema's
NEWSLETTER
Medipedia facebook