De ziekte verloopt via progressie- en remissiefases (volledig of gedeeltelijk verdwijnen van de tekenen en symptomen van myeloom). Naargelang het geval kunnen de behandelingen van myeloom meer of minder doeltreffend blijken.
Door de vooruitgang in het therapeutisch onderzoek kunnen tegenwoordig gelukkig kwalitatief hoogstaande oplossingen aangeboden worden, die een langere levensduur verzekeren.
Welke behandeling kiezen voor myeloom?
De keuze van de te volgen therapeutische strategie hangt af van verschillende factoren:
Er kunnen verschillende categorieën geneesmiddelen gebruikt worden, die vaak met elkaar gecombineerd worden. De moleculen werken dan op een complementaire manier, wat de doeltreffendheid van de behandeling en de duur van de werking ervan ten goede komt.
De term ‘biomarkers’ verwijst naar informatie over de patiënt, zoals bloedafwijkingen, onregelmatigheden die dankzij medische beeldvorming aan het licht komen of bijzon...
"Terzake" ging op de Dag tegen Kanker een kijkje nemen in het Universitair Ziekenhuis van Antwerpen, waar naarstig aan een doorbraak wordt gewerkt: "Het is veelbelovend,...
Lees verderDe Caring Hat werd ontworpen door Fabienne Delvigne. Dit initiatief biedt hoeden aan als alternatieve oplossing voor pruiken en mutsen, bijvoorbeeld voor wie lijdt aan haaruitval ten gevolge van een kankerbehandeling.
Dr.Philip Vlummens, hematoloog UZ Gent.
Prof. Michel Delforge, kliniekhoofd hematologie UZ Leuven en voorzitter Leuvens Kankerinstituut
Chronische myeloïde leukemie
Covid-19
Leeftijdsgebonden maculadegeneratie (LMD)
Maagkanker
Melanoom
Oogontsteking, oogirritatie of droge ogen
Overactieve blaas
Transplantatie van organen